maandag 20 januari 2014

ANUNNAKI ONZE GODEN - deel 8 - God, Satan en de Duivel

De Minotaurus 

Zo! Duidelijk mag zijn inmiddels dat Nibiru, de tweede ster of zon van ons stelsel onder talloze namen bekend staat en dat Nibiru, PlanetX, Gud, Ra en Anu inmiddels al door mij zijn aangehaald, evenals Tatanka, Waka Tanka, Manitou, Bison, Mazda, Ahoera Mazda, Nemesis, Mallona, Suzuki, Honda en een enkele die ik mogelijk vergeten ben. We zouden voor de helderheid in dit verhaal blijven bij de reeds ingeburgerde naam Nibiru. In deze aflevering echter moet ik daar toch tijdelijk van af stappen. Gud/God de 'wilde en aanstormende stier' is geen onbeduidend fenomeen. Neen! Bij alle volken en beschavingen wist men van het bestaan van deze tweede ster. In het oude Minoïsche cultuur op Kreta komen we die stier ook tegen. Koning Minos, koning van Kreta, had twist met zijn broers over wie de rechtmatige koning was... en hij bad tot de zeegod Poseidon om een teken te geven. Poseidon stuurde een witte Stier als teken, op voorwaarde dat deze Stier mensen geofferd zouden worden. Minos hield die belofte niet en Poseidon wreekte zich door Minos' vrouw Pasiphaë verliefd te laten worden op de Stier. Uit deze 'relatie' werd Minotaurus geboren.

Deze Minotaurus was half Stier en half mens uiteraard en hij werd aanvankelijk gezoogd door zijn moeder, maar voedde zich, eenmaal volwassen, met mensenvlees. Daarom werd hij opgesloten in een speciaal voor hem ontworpen doolhof. Architect Daedalus ontwierp en bouwde de ondergrondse gevangenis die een labyrint bleek. Wie eenmaal binnen was, kon de uitgang niet meer vinden. Jaarlijks werden zeven Atheense jongens en meisjes als voedsel het labyrint ingedreven totdat Theseus met hulp van koning Minos' dochter Ariadne het monster versloeg... dankzij een wollen draad, die hij tijdens zijn gang door het labyrint afwikkelde zodat hij de route terug naar de uitgang vond. Eén van de zonen van koning Minos; Androgeus, een gewaardeerd atleet, was uit jaloezie voor zijn overwinningen vermoord in Athene. Daarom liet koning Minos elk jaar zeven Atheense jongeren offeren aan de Stier Minotaurus... edoch koningszoon Theseus liet zich met de jongeren meevoeren naar Kreta in de overtuiging de Minotaurus te verslaan... wat hem dan ook lukte, dankzij de verliefde dochter van Minos; Ariadne. Theseus doodde de Stier met het zwaard van zijn vader Aegus.


Acrobatiek met Stieren 

Op de Minoïsche beschaving op Kreta volgde de Myceense beschaving. De Minoïsche beschaving (van ruwweg 3500 tot 1350 voor de jaartelling) was de eerste grote beschaving van Europa. In hun religieus beleven erkenden de bewoners goden en godinnen. Tijdens jaarlijkse feesten wedijverden jonge mannen, meestal krijgers, met elkaar in duelleren, boogschieten, boksen, worstelen en 'stiersprongen' (een krijger springt over een Stier, grijpt zijn hoorns, waarop de Stier de krijger een zwaai geeft en deze met een fraaie acrobatische sprong, het liefst een salto, over de Stier op de grond beland. Dit soort stoere wedstrijden voor de echte durfallen kennen in onze tijd varianten als stierenvechten in de arena en het voor de stieren uitlopen zoals in het Spaanse Pamplona. Daar vind jaarlijks dit fenomeen plaats. Daarbij vallen wel 200 tot 300 gewonden, door vallen, botsen tegen muren en door de stieren die hen vertrappen.


De Minoïsche beschaving is een 'neolithische' en bronstijdbeschaving en omvatte niet alleen het eiland Kreta maar ook de kusten van het huidige Turkije en delen van Griekenland. De Myceense beschaving die er op volgde was minder imposant en duurde slechts van 1350 tot 1100 voor de jaartelling. Dat 'stiersprongen' tot de folkloristische en feestelijke uitingen behoorden, kan zijn oorsprong hebben in het feit dat de tweede ster/zon tussen 1588 en 1555 voor de jaartelling voor het laatst voorbijkwam. De overlevenden hadden dus aan den lijve de effecten van het voorbijgaan van deze ster ondervonden. Dit was de tijd van Mozes en de Exodus van het Volk Israëls uit Egypte, dat de vulkaan op Santorini (Grieks; Thera) uitbarstte en zelfs het halve eiland deed ontploffen en wegslaan. Ook kwam in die tijd een einde aan het Egyptische Middenrijk... en volgden jaren van 'chaos' aldus oude Egyptishe papyri (papierrollen), waarop beschreven staat hoezeer de samenleving ontregelt geraakte door de kracht van de 'hemelstier'. Die voorbijgang van de tweede ster had mogelijk zo veel impact dat men zich tijdens feesten 'spelenderwijs' mat met dit machtige beest.

Stierenvechten

Stierenvechten is een traditie in Spanje, Portugal, het zuiden van Frankrijk en in Latijns-America (Mexico). De mythische krachten van stieren worden al duizenden jaren bewonderd: in de Griekse mythologie wordt de Mionotaurus (half man, half stier en waarschijnlijk een 'god' en dus Anunnaki/Nephilim in zijn ondergrondse basis!?...) bestreden. Op het Minoïsche Kreta werd bij een soort rituele dans een soort stiersprong uitgevoerd waarbij de dansers over de rug van het dier een salto maakte. Wat hiervan precies de betekenis was is niet bekend. In de Romeinse tijd waren er geregeld gevechten met stieren te zien in de arena's die verspreid over het gehele Romeinse Rijk stonden. In de vijfde eeuw was het bevechten van stieren in het gebied dat later Spanje zou heten een ritueel waarmee jonge mannen hun moed konden tonen. Later brachten de 'moren' (van iemand mores' leren?!) het bevechten van stieren vanaf paarden naar het Iberisch schiereiland. Een stierengevecht verloopt volgens een vast protocol. Meestal vinden de gevechten aan het eind van de middag of aan het begin van de avond plaats. Het doden van de stier moet plaatsvinden binnen twintig minuten, waarbij enkele fases moeten worden doorlopen...

en alle vechters worden toreador genoemd, doch de gene die de Stier in de laatste acte doodt, noemt men 'matador'. Het is een ongelijke onsmakelijke en smerige bloederige strijd, waarbij we mogen aannemen dat de Stieren ook nog eens gemankeerd aan de strijd beginnen. Niet ondenkbaar is dat 'men' de stieren met naalden in de ogen steekt om hen zuiver zicht te ontnemen. De mens is en blijft nu eenmaal het 'grootste beest' op deze planeet. Ook in andere delen van de wereld vinden gerelateerde folkloristische feestelijkheden plaats. Meestal dan door onderlinge gevechten tussen twee stieren. U begrijpt natuurlijk dat 'taurus' verwant is aan 'torro' en zelfs 'tau' en dat laatste woord zou de benaming zijn van de religieuze belevingen op het verdwenen continent Mu. Uitgaande van meer landoppervlak en minder zee en oceanen vóór de zondvloed (komt nog zeer uitgebreid aanbod later...) kunnen we aannemen dat verzonken landen of continenten als Lemurië, Mu en Atlantis werkelijk hebben bestaan. Ze zijn verzonken omdat het zeeniveau gestegen is.

De Vikingen en de Japanse Samurai 

In Japan, op het eiland Okinawa kent men ook een vorm van 'stierenvechten' tussen twee stieren en dat noemt men Tögyü... Zo kan ik stellen dat de woorden Stier (= GU. goe/koe), Os, Bull, Taurus en Torro slaan op een rund en de tweede ster en tevens ook 'poort' en deur of doorgang betekenen. De T van Taurus/Tau en Torro staat ook voor de 'stierenkop', met zijn twee grote hoorns. Dan zijn er natuurlijk de Vikingen of Noormannen met hun helmen waarop vaak hoorns zijn aangebracht. De Assenaar Raymond ten Berge deed onderzoek naar het fenomeen 'vikingen' en kwam tot de slotsom dat het eigenlijk Friezen en Saksen betrof. Karel de Grote Moordenaar wilde alle stammen en volken binnen zijn machtige rijk 'kerstenen', ofwel tot christen maken (gelovige onderdanig aan de Heilige Roomse Kerk) en zodoende beraamde hij bewapende 'campagnes' naar de noordelijke gebieden van de 'nederlanden' om de halsstarrige Friezen, Groningers, Drenthen (Saksen) op de knieën te dwingen. Zijn militante acties hielden ondermeer is dat de heilige Wodanseiken werden gekapt, het volk werd getreiterd, de Oerossen werden afgevoerd...

en Friesche kinderen werden heropgevoed en later weer werden uitgezet in de Friesche gebieden. Ook deporteerden Karel's soldaten duizenden tot tienduizend mannen, waarvan er maar weinig terugkeerden. Tijd voor de jongelingen onder de Friezen en Saksen uit-te-wijken (uitwijken/uutwieken) naar de noordelijke buren in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Daar troffen zij mensen aan met de zelfde religieuze achtergrond, de zelfde goden en de zelfde vrijheidslievendheid. Ze wisten deze soortgenoten te overtuigen hen bij te staan in de strijd tegen Karel de Grote Moordenaar met de woorden; 'Als jullie ons nu niet helpen, zijn jullie straks aan de beurt'... en zo wisten zij aanvankelijk honderden, later duizenden en tienduizenden op de been te krijgen hen te helpen. Deze 'Wikingen' of Vikingen ontleenden hun geuzennaam aan de 'wiekelingen' uit de Friesche gebieden... en zij vielen allen Roomse enclaves aan en brandschatten kapelletjes, kerkjes en kloosters, maar... nieuwe inzichten (ahum...) moeten de geschiedenis van de blanken in noordwest-Europa schaden en zo lees ik:

'Een aantal verkeerde opvattingen is in de loop der geschiedenis over Vikingen ontstaan. Het idee dat Vikingen hoorns of vleugels op hun helmen hadden is onjuist. Dergelijke helmen werden wellicht wel gebruikt voor rituele doeleinden, maar Vikingkrijgers droegen ze niet. Er zijn nooit bij opgravingen helmen gevonden met hoorns eraan, en een dergelijke helm zou de drager zwaar benadelen in een gevecht'.

Maar zoals we weten wordt de geschiedenis altijd vervalst door de overwinnaars... zo ook hier. Ook beweren de huidige wetenschappers dat de zogenaamde 'langschepen' van de Vikingen, bij ons beter bekend als de 'Drakenschepen', nooit en te nimmer drakenkoppen hebben gehad. Gelukkig bestaat er een 11e eeuwse weergave; het beroemde Tapijt van Bayeux en daarop zijn meerdere schepen afgebeeld met duidelijke dierenkoppen en enkele zeer herkenbaar als 'drakenkop'. Dat ontkennen is onderdeel van het wegvagen van onze historische erfenis en achtergrond. Dat zullen we in deze reeks nog wel enkele malen tegenkomen, want deze reeks is er niet alleen om Zecharia Sitchin's beweringen helder te schetsen en te toetsen en het fenomeen GOD terug te brengen tot regionale proporties, maar tevens om de herkomst van de blanke Europide mens te achterhalen... zijn rol in de geschiedenis, zijn taal en cultuur... want deze blanke mens staat onder druk, al lijkt dat niet zo.

In Japan bestond een krijgersklasse; de Samurai is de term voor de krijgersklasse in het pre-industriële Japan. De term betekent; 'Hij die dient'. De samoerai waren van de 12e eeuw tot de late 19e eeuw de gewapende troepen van Japan. Ik zal het hier bij laten... er is tenslotte op internet voldoende informatie te vinden er meer over te willen weten. Ik kan nog volstaan met dat in India de beroemde 'heilige' koeien rondlopen en verder in Zuidoost-Azië er nog wat koe-vereringen zijn... en dan schakel ik nu eindelijk over op God, Satan en Duivel, want anders moet ik een tweede deel volschrijven.

Het woord GOD is zoals aangehaald afkomstig van het veel oudere Soemerische woord GUD, dat letterlijk 'wilde stier' en ook 'aanstormende stier' betekent (GU.UD. = stier-uitdravend en DU.UG. = gaan-uitgaande)... en dat vanwege de wat zwalkende en schommelende bewegingen van de tweede ster/zon in de nabijheid van de Zon en de planeten. Ik ontdekte door mijn 'oertaal-vertaal-sleutel' los te laten op tal van woorden, waaronder Jezus, Satan en Duivel of Duvel, dat deze woorden een heel andere betekenis hebben dan zoals wij deze woorden hebben leren kennen. Ik ga er van uit de er manipulatie heeft plaatsgevonden door de 'kerkvaders' en andere machtigen die alle sporen van het bestaan van een tweede ster willen uitwissen, danwel zo lang mogelijk willen verhullen. Zoals sinds augustus 2010 er ook al 's morgens chemtrails worden geweven bij zonsopgang en 's avond bij zonsondergang... ter voorkoming dat wij bij de Zon een object zien; mogelijk en waarschijnlijk de 12e pla...komeet die een ster blijkt te zijn! Als er geen 'natuurlijke' bewolking is worden de chemtrails geweven. Goed terug naar de woorden God, Satan en Duvel.

Volgens de bijbel is Satan anders dan God en ook Duivel is van een andere orde... Satan in oertaal wordt dan SA TA AN>, met de betekenis; 'ik zie-verheven-hemel', ofwel ik zie de 'verhevene' in de Hemel (astroïdengordel) en wie of wat is hij/het dan wel?! Dat is Gud/Nibiru. Omgekeerd wordt het; NA AT AS<, met de betekenis; 'gevormd-oud/vader-centrum', ofwel hij werd gevormd tot de Vader en hij werd het middelpunt. Nou dat kun je wel zeggen; als je een bestaande planeet torpedeert, doormidden klieft en diens plek inneemt... nou dan heb je wel de aandacht zou ik zeggen en ben je het middelpunt. Satan is ook SA AT AN>, met de betekenis; 'ik zie-oud/vader-hemel', ofwel we kunnen duidelijk de Vader in de Hemel zien. Niet altijd, maar wel eens in de 3600 jaren. Omgekeerd is het NA TA AS<, met de betekenis; 'gevormd-oud-centrum', ofwel lang geleden gevormd in het centrum. Hij is de 'verhevene' en dat klopt want hij zal hoger klimmen dan de Zon. Duivel wordt DU I VE EL>, met de betekenis; 'gaan-essentie-veel- elan/rekbaar', ofwel hij komt, blijft even en gaat weer; dat is zijn essentie en hij is veel 'rekbaar'; hij heeft een lange elipsvormige baan! Nou dat klopt!

LE E VI UD< betekent; 'leven-lichaam-vitaal-uitdraven', ofwel hij maakt veel leven (lawaai) en zijn lichaam is vitaal (levensvatbaar en levenbrengend) en hij draaft uit... DU VE LE> is 'gaan-veel-leven', ofwel hij maakt veel lawaai (bliksems en donders, bazuingeschal zal klinken in de hemel) en omgekeerd is het dan EL E VU DE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten