dinsdag 18 februari 2014

De Holocaust is geen exclusief JOODS leed!

Dinsdag, 22 mei 2012

Picture
Beschrijving afbeelding:
De Palestijnse holocaust kan worden vergeleken met de holocaust van de zwarten, indianen, joden, zigeuners, Armeniërs, de Russische Christenen onder Stalin, de Oekraïnse Holocaust en wellicht de a.s. Japanse holocaust?

Dinsdag 1 mei 2012 wordt gevierd als "May Day" of Dag van de Arbeid wereldwijd. Deze datum herinnert ons allemaal aan de hebzucht van bedrijven. Het is deze hebzucht door de elite, die ook geleid heeft tot oorlogen, kolonialisme, bezetting en onderdrukking in inheemse gemeenschappen, van Vietnam tot Irak en van Palestina tot aan Columbia. Over de gehele wereld worden miljardairs steeds rijker en de armen steeds armer.
De geschiedenis van de samenwerking van de Zionisten met het Nazi-regiem is nu ingeburgerd als een feit, dat het Zionisme gewoon de andere kant van de medaille van racisme is. Meer dan de helft van de miljardairs wereldwijd zijn Zionisten, die schaamteloos de Israëlische apartheidsstaat steunen in hun poging tot genocide op de Palestijnen.

530 Steden en dorpen werden ontvolkt, dankzij de talrijke moordpartijen begaan tegen de autochtone Palestijnen in de afgelopen 64 jaar. Ruim 7 miljoen Palestijnen kunnen worden aangemerkt als vluchtelingen of ontheemden. Duizenden kwijnen weg als politieke gevangenen in Israëlische gevangenissen. Deze politieke gevangenen zijn nu bezig met een hongerstaking en hebben opgeroepen tot het maken van 1 mei 2012 tot een dag van stakingen en acties om de Palestijnse strijd te markeren. Of er duizenden Palestijnen in de kleine gevangenissen wegkwijnen of miljoenen in grote gevangenissen, zoals in Gaza en Bethlehem, het is tijd om met ons allen op de staan tegen dit onrecht. Acties in de richting van vrede en gerechtigheid is voor iedereen bevrijdend.

Mazim Qumsilyeh

Gedeeltelijke bron: http://www.palestinaportal.nl/

Commentaar van Hajo Meyer:

De titel is volledig correct als men tenminste het woord Holocaust beschouwt als de genocide door Hitler uitgevoerd op de Europese Joden. Want er hebben vele genociden in de geschiedenis plaats gevonden, waarvan er menige in het stuk van Qumsilyeh zijn genoemd. En zijn lijst is bepaald niet uitputtend. We moeten hierbij in het oog houden dat in de geschiedenis belangrijke gebeurtenissen nooit identiek zijn. De massamoord op de Joden door de Nazi’s verschilt in minstens twee opzichten van de door Qumsilyeh genoemde genociden. In de eerste plaats door de industriële manier waarop de massamoord op de Joden en andere door de nazi’s ongewenste groepen is uitgevoerd. De consequentie hiervan was dat in een slechts beperkte tijd een moord op vele miljoenen kon worden gerealiseerd. Het tweede verschil is dat door het gebruik van uitermate geraffineerde propaganda-methoden van de Zionisten alsmede door het uitbuiten van de terechte schuldgevoelens van vele Westerse naties en daarmee chantage te plegen, de Zionisten direct na de oorlog een eigen staat kregen. Zij slaagden er verder in een zeer efficiënte krijgsmacht op de been te brengen en te trainen en bovendien - met behulp van vooral Frankrijk – een eigen atoombom te ontwikkelen. Op deze wijze kon de situatie ontstaan dat Israel tot een uiterst agressieve militaire macht is uitgegroeid beschikkend over een arsenaal van nucleaire wapens. Deze grote macht, militair als ook via chantage, heeft de Israëlische politici verleid om steeds meer hun wil aan de wereld op te leggen. Geen Westers land met Duitsland , de VS en ook Nederland in de eerste rij, durft ooit enige kritiek op de daden van Israël te uiten, zelfs als deze uitermate onmenselijk zijn. In tegendeel, de uitbuiting en de claim van uniciteit van het Joodse lijden gedurende de Hitler-periode, als mede de claim dat Israël een Joodse staat zou zijn, terwijl het slechts een Zionistische staat is, wordt misbruikt voor steeds meer chantage. Zo blijft de politieke macht van Israël maar groeien. We mogen hierbij niet vergeten dat deze macht ook misbruikt wordt voor steeds meer onderdrukking en kneveling van de Palestijnen. Ten slotte komt hier nog bovenop, dat de Joodse religie, die in zijn meeste versies humaniteit hoog in het vaandel heeft staan, vervangen is door de Holocaust-religie van Hoge Priester Elie Wiesel. Dit geldt vooral in Israël maar ook in menig ander land. Op deze wijze zijn alle zogenaamd “Joodse” organisaties, ook de religieuze, in feite mantelorganisaties van de Zionisten geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten